Dollah kecewa Perlis gagal kutip 3 mata

KESILAPAN membenarkan lawan menghasilkan gol di awal perlawanan jelas mengecewakan jurulatih Perlis, Dollah Salleh yang terpaksa berpuas hati dengan keputusan seri 2-2 dengan Kuala Lumpur, petang tadi.

Lebih memeritkan ketika pasukannya banyak mengasak kubu lawan dalam 10 minit pertama, kesilapan pemainnya pantas dihukum Mohd Rashid Mohd Aya seawal minit ketujuh.

“Saya agak kecewa kerana pemain membuat sedikit kesilapan sehingga pasukan lawan berjaya menjaringkan gol awal, sedangkan kami yang lebih banyak menyerang,” katanya yang ditemui selepas perlawanan di Stadium Tuanku Syed Putra, di sini.

Kekecewaan Dollah adalah kerana beliau sememangnya mahukan kemenangan selepas Perlis kalah dalam tiga perlawanan terakhir mereka sebelum ini.

Namun, Dollah tetap berpuas hati dengan corak persembahan anak buahnya secara keseluruhan kerana mereka bermain dalam keadaan cuaca yang sangat panas.

Dalam perlawanan itu, Mohamadou Sumareh menyamakan kedudukan 1-1 pada minit ke-11 sebelum Kuala Lumpur kembali di depan menerusi jaringan Anselmo Arruda Da Silva sejurus sebelum rehat.

Kayne Vincent menjadi penyelamat Perlis apabila menyamakan kedudukan 2-2 dengan gol minit ke-67.

Dollah mengakui perlu berusaha keras mencatur strategi memantapkan lagi skuad Singa Utara bagi menghadapi Negeri Sembilan pada 22 April ini.

Ketua jurulatih Kuala Lumpur, Ismail Zakaria pula berkata pasukannya memperoleh banyak peluang untuk menghasilkan gol, namun nasib tidak menyebelahi mereka.

“Secara keseluruhannya, saya berpuas hati dengan persembahan pemain yang bermain dengan bersungguh-sungguh walaupun ketika cuaca panas,” katanya. – Bernama

Sumber Gambar : FB Perlis Northern Lions Player Football Official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *